de vanghelis007 » 15-Mai-2008, 06:26
Despre inselarea partenerului de viata.
Sa stiti ca nu numai femeile inseala barbatii.Si barbatii inseala femeile.Totul depinde cat de artist esti, si de faptul ca nimeni sa nu te prinda asupra faptului.Un prieten de-al meu, era marinar pe o nava de cursa lunga.Nava era mai scurta decat cursa, si ati observat ca niciodata nimeni nu zice ca s-a imbarcat pe o nava lunga pentru o cursa scurta.Cred ca de axceea lucrurile stau de obicei invers.Acest prieten al meu era pe langa marinar, si insurat.Femeia unui marinar, doamnelor si domnilor, este asemenea unui port, in care omul isi trage corabia de uscat, pana cand il apuca iar piticii, si-l indeamna, sa iasa din port, chiar daca la orizont, se vad scapararile fulgerelor, iar marea, dincolo de culoarea aceea cenusie , se leagana, de parca ar fi baut, fara sa respire, cateva butoiae de rom.Asa se face, ca intr-o buna zi, in ciuda preotestelor nevestei,-careia nu mai avea cine sa-i scuture covoarele si sa faca piata,dar spre bucuria copiilor- care sunt pentru marinari, cum sunt barcutele pentru o corabie,-omul s-a imbarcat pentru o cursa lunga, urmand sa se intoarca acasa, abia dupa vreo sase luni, asta, daca, nu avea sa intalneasca pe mare misterioasa balena alba, Moby Dick, care sa-i incurce socotelile.Nava se topeste in orizont, femeia se pune pe asteptat, mai repara acoperisul in timpul liber, mai bate un cui la gard, ca acesta sa nu se darame,mai freaca dusumelele cu petrosin, ba din banii economisiti, repara si patul, ca sa nu se darame, atunci cand se va intoarce din calatoria sa printul marilor.Bun.A trecut timpul, nava se intoarce in port, cu toate panzele ridicate, si toate nevestele de marinari, se insira pe chei, mai ceva ca la comedie. Timonierul calca pe frana, si batrana carapace, acosteaza pufaind in port, pe jumatate adormita.Toate femeile nerabdatoare, si curioase, sa vada ce le-a adus sotii. Fiecare marinar coboara si dupa cantitatea de bagaje, doamnele apreciaza castitatea sotilor lor, pe care ii iau de gat si abia asteapta sa ajunga acasa, ca sa se bucure de comorile lui Aladin ascunse in cufarele misterioase, care gem constipate.Numai prietenul meu, vine cu un buchet de flori.Il intinde consoartei ca un semn de tandrete si a faptului, ca iubirea lui a ramas la fel de aprinsa ca buchetul de trandafiri ofiliti pe care ii tinea cu bratul intins catre femeiA SA. -Asta este tot?- a intrebat femeia, tragand cu ochii la celelalte femei, care se straduiau din greu sa traga de bagaje. -Draga mea, nu am vrut sa-ti rupi manusitele tale scumpe, facand eforturi care ti-ar putea afecta sanatatea. -Acum inteleg eu, de ce Circe i-a transformat pe tovarasii lui Ulise in necuvantatoare, adica in porci.Si a inceput sa-i dea cu florile in cap, semn ca femeile cand nu inteleg simbolurile dragostei, si tandretea cu care sunt tratate, devin razbunatoare.Cred ca daca el i-ar fi spus in mod cinstit,-Draga mea, sa stii ca te-am inselat, si altcineva cara intr-un alt port geamantanele care iti erau destinate,-lucrurile ar fi fost mai bune.Dar totusi, omul a fost fericit, pentru ca nu a cumparat pentru nevasta un kilogram de gutuie, ceea ce ar fi facut ca intalnirea dintre cei doi, sa fie mai grea.
Raspunde
Hai sa fugim prin camerele vaste